رابطه هوش هیجانی و مولفه های آن با علایم اضطرابی
پایگاه دکتر علی مشهدی
چکیده: نظریه ها و پژوهش های اخیر به بررسی نقش بدتنظیمی هیجانی در افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی پرداخته اند. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطهی هوش هیجانی و مولفههای آن با علایم اضطرابی دانشجویان بود.
روشکار: در این پژوهش توصیفیهمبستگی که طی سالهای 89-1388 اجرا گردید، تعداد 184 نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه شیراز از گروههای علوم انسانی، فنیمهندسی و علوم پایه به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. به منظور اندازهگیری هوش هیجانی از مقیاس رگهی فراخلقی (TMMS) و برای اندازهگیری علایم اضطرابی از آزمون اضطراب بک (BAI) استفاده شد. تحلیل دادهها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه انجام شد.
یافته ها:بین نمرهی کلی هوش هیجانی و علایم اضطرابی، رابطهی معکوس و معنیداری وجود داشت (001/0>P). همچنین بین مولفههای هوش هیجانی (وضوح احساسات و اصلاح خلق) و علایم اضطرابی رابطهی معکوس و معنیداری وجود داشت (001/0>P). نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که مولفههای وضوح هیجانات و اصلاح خلق، توان لازم برای پیشبینی علایم اضطرابی را دارند.
نتیجه گیری: هوش هیجانی با علایم اضطرابی رابطهی معکوس دارد و مولفههای وضوح هیجانات و اصلاح خلق قادرند که علایم اضطرابی را پیشبینی کنند.
- لینک منبع
تاریخ: جمعه , 26 اسفند 1401 (16:06)
- گزارش تخلف مطلب